Kvinna med boxningshandskar.

Tävla i kampsport

Att tävla i kampsport är inte bara roligt utan också livsviktigt för vissa. Det är svårt att balansera jobb och hälsa och därför är det lätt att man glömmer att kroppen ständigt behöver motion. Det viktiga med kampsport är inte bara träningen i sig, utan också disciplinen att fortsätta träna och bli bättre. Att tävla i kampsport är en blandning av detta då du konstant utvecklas samtidigt som du motionerar, vilket leder till ett förstärkt sinne och bättre hälsa. De olika grenarna i kampsport skiljer sig åt och att tävla i dessa skiljer sig väldigt mycket beroende på vilken kampsport du skulle vara intresserad av. Det går även att tävla i MMA, där man förenar alla grenar vilket leder till större kunskap och erfarenhet om kampsport i helhet.

Flygande knä mot säck.

Vår hälsa är det viktigaste vi har och att må så bra som möjligt både fysiskt och psykiskt är målet. På apotekhjartat.se hittar du viktigt information gällande de positiva effekterna som motion har och hur mycket bättre vi mår av att röra på oss. Att hålla igång fysiskt leder även till god mental hälsa, då träningen hjälper till att minska stress och andra typer av mentala tyngder. Det är lätt för oss att glömma bort att en stor del av hälsan påverkas beroende på hur mycket vi faktiskt rör på kroppen och hur bra vi håller igång dagligen. De påminner oss även om att fysiskt aktivitet inte behöver innebära tunga vikter och massa bänkpress utan att de viktigaste aktiviteten är att bara röra på sig mer än vad man är van vid. Bra hälsa är väldigt lätt att uppnå genom kampsport, då du endast behöver träna 2 – 3 gånger i veckan för att se goda förbättringar i din hälsa. Att komma igång med kampsporten är alltid det svåra jobbet, att sedan fortsätta med träningen är ett betydligt enklare val.

Svenska talanger

Vinst i boxning.

I Sverige ser vi ökat intresse i massa typer av kampsporter, speciellt i MMA. MMA är den snabbaste växande kampsporten i hela världen. MMA är en förkortning av namnet Mixed Martial Arts som är en blandning av alla kampsporter. Unga talanger finns överallt i landet och har på världsnivå visat att svenskar är duktiga på kampsport. I den mest kända MMA organisationen i världen kallad UFC, ser vi fler och fler svenska fighters göra succé. Bland dom namnen har vi folkets favorit, Alexander Gustafsson. Alexander är i dag rankad nummer ett i sin viktklass, direkt efter mästaren. Han har slagits för världsmästerskapet två gånger och visat sin talang, trots förlust i båda matcherna. Sedan har vi även David Teymur som är en väldigt duktig thaiboxare som hittills är obesegrad i sin viktklass i UFC. Antalet duktiga kampsportare i Sverige lär växa, då kampsport blivit mer populärt under de senaste åren. Vi förväntar oss att se fler fighters i stora organisationer som kan representera svenskar på högsta nivå. Vem vet, kanske är du vår nästa Alexander? Testa kampsport i dag, det är aldrig försent att ge det ett försök!

Back to Top
envy-blog