Kostnader för att träna kampsport

En sport som blivit allt populärare bland alla åldrar är kampsport. När det pratas om kampsport är det inte bara en sport det pratas om. Kampsport är ett samlingsnamn för sporter inom närstrid som exempelvis boxning, MMA, brottning, taido och taekwondo.

Idag erbjuder de flesta gymkedjor någon typ av kampsport. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Det är heller aldrig försent att börja då det finns nybörjarklasser i alla åldrar. Oftast är det också blandat med tjejer och killar. För att börja med någon form av kampsport behöver du också ha rätt utrustning.

Så kan du få pengar till utrustning

Då det handlar om att ta emot och dela ut slag är det viktigt att du har skydd. Det kan vara i form av benskydd samt skydd på händerna. När det kommer till handskydd är det oftast lindor och boxningshandskar som används. Behöver du pengar till att köpa utrustning kan du alltid sälja guld som du har hemma. Det kanske är så att du har ärvt en gammal guldkedja från en familjemedlem eller släkting. Gammalt guld kan faktiskt vara värt flera tusen kronor beroende på vilket guld det är. Därför är det ett hett tips att kika igenom hemmet efter guldsmycken som du inte använder. Bestämmer du dig för att sälja guld kan du oftast få betalt samma dag eller inom några dagar.

Viktig utrustning för kampsport

Just utrustning för kampsport är rätt kostsamt men det är värt det. Kampsport anses vara den ultimata träningsformen då du tränar många delar av kroppen. Det viktigaste när det kommer till utrustning är handskarna och skydden. Benskydd är viktigt inom främst thai- & kickboxning men även MMA och karate. Du kan även köpa till speciella shorts och andra träningskläder. Det går dock lika bra att träna i en vanlig t-shirt och träningsshorts.

Varierar i pris

Kostnaden för själva träningen varierar beroende på vilket gym du går på samt var i Sverige du bor. Det finns många fördelar med att träna kampsport. Det kan till exempel vara dyrare om du bor i en storstad jämfört med småstäder. Du bör dock räkna med att årsavgiften ligger på mellan 6000-7000 kronor. Vill du börja lite smått brukar ett pass kosta runt 200 kronor. Det är perfekt om du vill känna på ifall kampsport är något för dig. Därefter kan du köra på ett klippkort som de flesta gym erbjuder.

Kampsport

Back to Top
envy-blog