Brottning – en kraftmätning

Brottningen skiljer sig avsevärt om man jämför den med de andra kampsporterna som finns, här använder man sig nämligen varken av några slag eller sparkar för att ta hem segern. Kampen består istället av en kraftmätning som utförs med hjälp av olika typer av grepp, fasthållningar, kast och balansbrytningar för att vinna över sin motståndare. Vinner gör man när man har fått ned sin motståndare på rygg med båda skuldrorna i marken eller via en poängseger. Poäng delas ut till utövaren utifrån de tekniker som används.

Tävlingen utförs på en matta som mäter 10 x 10 meter och är indelad i olika zoner. Klädseln som används är en speciell dräkt i trikå och den finns i två olika färger, röd och blå. Under matchen närvarar tre stycken domare och som utövare kan man tävla såväl i lag som individuellt. Matcherna är indelade i två perioder som är tre minuter vardera med en paus på 30 sekunder.